Asterisk Geel

Voorwoord

Of ik nog even snel een voorwoord wil schijven voor het Najaarscongres 2023 op 14 september voordat iedereen op vakantie gaat. Ik zit een beetje krap in mijn tijd; zal ik dit keer ook eens trendy doen en de hulp inroepen van ChatGPT? Ik doe het! Verbluffend; in een luttele minuut heb ik een account aangemaakt en na het inkloppen van de tekst “NVIC Najaarscongres 2023, Hoofdbrekers; Neurologie op de IC”, rolt mijn voorwoord binnen 30 seconden op mijn scherm. Een volle A4; fantastisch!

“Het is met groot genoegen dat ik jullie welkom heet bij het NVIC Najaarscongres…. bla, bla, bla….”; “De neurologie speelt een cruciale rol in de intensieve zorg…. bla, bla, bla…”; “Dit congres biedt ons een platform om de nieuwste ontwikkelingen en inzichten in de neurologie op de IC met elkaar te delen…. bla, bla, bla…”; “Dit congres zou niet mogelijk zijn zonder de bijdragen van…. bla, bla, bla…”; “Ik hoop dat dit congres een stimulerende en leerzame ervaring zal zijn… bla, bla, bla…”; “Ik wens jullie allemaal een inspirerende en vruchtbare dag toe. Dank jullie wel.”

Zo, klaar… bent u hierdoor geïnspireerd en al begonnen met uw aanmelding voor het congres? Ik betwijfel het. Dan toch beter zonder deze AI-hulp waarom ik denk dat u toch écht naar de Prodent fabriek in Amersfoort moet komen op 14 september.

We gaan u namelijk helemaal géén hoogdravende nieuwste neuro-intensive care inzichten bijbrengen. We gaan u juist meenemen in de alledaagse neurologische problemen die we op elke intensive care met enige regelmaat tegenkomen en waar we misschien toch eigenlijk net iets te weinig over weten. Problemen die trouwens vaak ook weer niet dagelijkse kost zijn voor uw eigen neurologen, zodat u daar ook weer niet altijd even makkelijk op kunt terugvallen.

Kortom, we gaan het gewoon eens hebben over de patiënt met een gedaald bewustzijn, of met agitatie, met een neurologische infectie, met zwakte, of juist met rigiditeit, de patiënt dus, die u zeker met de nodige regelmaat op uw eigen IC tegenkomt. En omdat we ons ook niet dagelijks bezighouden met interpretatie van neurologische beeldvorming en monitoring, leek het ons ook van meerwaarde om u hierin basale training aan te bieden in de vorm van workshops.

Hopelijk bent u nu wél geïnspireerd en met uw aanmelding begonnen? Dan wens ik u geheel in stijl met de afsluiting van mijn AI-hulp nu alvast een inspirerende en vruchtbare dag!

En wat ChatGPT betreft, die ontwikkeling zal zeker nog verder gaan en verbeteren, maar voor nu schrijf ik toch nog liever even zelf het voorwoord.

Tot 14 september in Amersfoort en voor nu alvast een fijne vakantie!

Peter de Feiter
voorzitter NVIC congrescommissie